Veľkonočné hniezdo

príprava: 110 minút

5 vajec 120 g krupicového cukru 1 vanilkový cukor 75 g hladkej múky 75 g kukuričnej múky 4 cl čerešňového likéru KRÉM 6 žĺtkov ½ vanilkového struku 125 g krupicového cukru 250 ml plnotučného mlieka 2 lyžice škrobu 100 g bielej čokolády 250 g mäkkého masla NA OZDOBU 150 g mandľových lupienkov 200 g marcipánu 60 g práškového cukru


Žĺtky na cesto vyšľahajte so 75 g cukru. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Striedavo s múkami vmiešajte k žĺtkom. Nalejte do formy a pečte 40 minút pri 180 °C. Žĺtky na krém vyšľahajte s vanilkovými semienkami, cukrom, mliekom a škrobom vo vodnom kúpeli. Čokoládu rozpusťte a vyšľahajte s maslom. Vmiešajte do krému. Korpus prekrojte, prekvapkajte likérom, potrite krémom. Potrite i boky a posypte mandľami. Marcipán obaľte cukrom, pretlačte lisom na zemiaky a spleťte do tvaru hniezda.

foto: redakcia


https://magnetpress.online/?p=177240&preview=true - EDIT --- 177240

NOVINKY